De geschiedenis van DEUVIE

Wij, DEUVIE, zien het levenslicht in 1997, toen Houtverwerkingsindustrie Fransen BV besloot om naast speeltoestellen voor de particuliere markt ook speeltoestellen voor de openbare ruimte te gaan maken.

Moederbedrijf HV Fransen maakte al vele jaren diverse schommels en speelhuisjes van geïmpregneerd naaldhout, specifiek voor particulier gebruik. Steeds vaker kwam echter de vraag of er ook een speeltoestel voor de openbare ruimte gemaakt kon worden.

HV Fransen was op dat moment al dé specialist in Robinia rondhout: de hardste, meest duurzame houtsoort uit Europa en het perfecte materiaal voor professionele speeltoestellen. Er was dus al kennis en ervaring met speeltoestellen en een ruime beschikbaarheid en kennis over de belangrijkste grondstof. De volgende stap was daarom logisch: zelf toestellen gaan maken voor de openbare ruimte. Hiertoe besluit men een speciale productlijn op te zetten: de DEUVIE speeltoestellen.

In de eerste jaren legden we ons bij DEUVIE vooral toe op het produceren van “losse” speeltoestellen, zoals schommels of speeltorens. Af en toe kwam vanuit de klant de vraag of er iets aan een standaard toestel kon worden aangepast, of dat er zelfs een stukje maatwerk gemaakt kon worden. Geen probleem! Alle DEUVIE toestellen werden toen al met de hand gemaakt door ervaren, kundige timmermannen. Een aanpassing was dus al snel gerealiseerd.

Langzaam maar zeker neemt in de jaren daarna het maatwerk toe. Dit zorgt vanaf 2016 voor een omslag: niet langer zijn de standaard speeltoestellen de basis van DEUVIE. Maatwerk wordt het nieuwe specialisme! Hoewel het assortiment standaard speeltoestellen behouden blijft, gaan we sindsdien altijd eerst uit van de wensen van onze klanten. Zij geven aan hoe hun nieuwe speelomgeving er in hun ogen uit moet zien, DEUVIE past het aanbod daar op aan.

Sinds 2016 hebben we grote stappen gezet op het gebied van maatwerk. We hebben ons assortiment sterk uitgebreid met bijvoorbeeld naast speeltoestellen ook speelaanleidingen en sporttoestellen. Bovendien is het assortiment volledig modulair geworden, wat de keuzemogelijkheid en opties enorm vergroot!

Dankzij een sterke samenwerking met betrouwbare partners kunnen we inmiddels ook de volledige terreininrichting uitvoeren. Ook zijn we in staat om prachtige, realistische 3D-ontwerpen te maken voor ieder project.

Bij DEUVIE staan we nooit stil. We kijken alweer uit naar de volgende vernieuwingen!

 

 

Team DEUVIE zoekt versterking!
Ook werken aan de gaafste, duurzame speeltoestellen en speelomgevingen? Dat kan! We hebben namelijk diverse vacatures open staan. Wij horen graag van je!
Passie voor kwaliteit
100% duurzaam hout
Gespecialiseerd in maatwerk