Groene en unieke schoolpleinen

Schoolpleinen zijn aan het veranderen. De grauwe, betonnen tegelpleinen met enkele kleine toestellen van plastic zijn niet meer van deze tijd. Uitdagende en natuurlijke omgevingen waar kinderen van alle leeftijden hun energie kwijt kunnen, dat is de toekomst.

DEUVIE is specialist op het gebied van groene schoolpleinen. Naast duurzame speeltoestellen voorzien we u van de complete terreininrichting. Daarbij letten we op meer dan alleen een leuke speelplek voor kinderen. We richten een groen speelplein in waar kinderen er leren, bewegen én spelen.

Maatwerk op basis van uw wensen
Één partner voor uw gehele project
Alleen duurzaam geoogst hout
Kwaliteit door vakmanschap

Een groen speelplein in de praktijk

Elke school is anders: de beschikbare ruimte en de kinderen zijn uniek. Gelukkig is maatwerk ons specialisme. We beginnen met het inventariseren van uw wensen. Hoe ziet uw project eruit? Wat zijn voor u de belangrijkste aandachtspunten? En wat is uw visie? Deze informatie vormt de basis voor een nieuw groen schoolplein.

Speeltoestellen voor op het schoolplein

In onze werkplaats worden speeltoestellen voor op het schoolplein handmatig vervaardigd door kundige timmermannen. De natuurlijke, rustieke vorm van het gebruikte hout maakt elk onderdeel van de speelomgeving uniek.

We gebruiken enkel duurzame materialen. Denk aan Europees Eiken, Robinia en kastanjehout. Geen plastic of staal, maar warme en natuurlijke materialen die de toon zetten op uw speelplein.

g

De realisatie van een groen speelplein

Wij helpen u bij het complete plaatje. Behalve het ontwerpen, maken en plaatsen van toestellen, richten we graag een compleet terrein voor u in. We creëren een groen schoolplein waarbij de toestellen en de omgeving naadloos bij elkaar passen. Net als bij de toestellen, heeft bij de terreininrichting alles een groen en duurzaam karakter.

Hoe uitgebreid het proces ook is: u heeft altijd één aanspreekpunt binnen DEUVIE. Zo houden we de lijntjes kort en de communicatie helder.

Teun Timmermans - Projectmanager
Wij staan altijd open voor een oriënterend gesprek. Uiteraard vrijblijvend en kosteloos! Ik kom graag met u in contact om te ontdekken of uw wensen aansluiten op onze mogelijkheden!
Teun Timmermans
Projectmanager

Wij helpen u graag!

Het realiseren van een nieuwe speelomgeving is een prachtig proces. Daarbij krijgt creativiteit alle ruimte en verliezen wij kwaliteit en duurzaamheid nooit uit het oog! Benieuwd of u en DEUVIE een match zijn? Neem dan contact met ons op!

In het prachtige speelpark in Beesel keer je voor even terug naar de Middeleeuwen!

In opdracht van de gemeente Deurne en de werkgroep in Vlierden, mochten wij aan de slag voor het neerzetten van een mooi en duurzaam speelveld.

Voor Kinderopvang Kindertuin mochten wij de nieuwe locatie voorzien van een speelse butienruimte

Voor Basisschool de Spoorzoeker mochten wij meedenken om uitdagend en klimaat adaptief schoolplein te ontwerpen

Voor KDV Bert en Ernie hebben wij de complete buitenruime om ogen turnen tot een uitnodigende speelplaats.

De Prinsenstichting in Purmerend wilde de buitenruimte van één van haar vestigingen compleet vernieuwen. Van grondwerk tot speeltoestellen: alles ging op de schop. Een uitdaging die wij maar wat graag aangingen! Een belangrijk aandachtspunt was het zó inrichten van de ruimte, dat deze inclusief en toegankelijk is voor alle cliënten van de Prinsenstichting. Met die gedachte als leidraad, ontwierpen wij een groene oase waarin iedereen kan spelen, leren en ontdekken. DEUVIE verzorgde het complete project, van ontwerp tot oplevering en nazorg. Een resultaat waar we enorm trots op zijn!

Binnen de gemeente Deurne mochten wij de speelplek het Tasveld realiseren. Samen met de buurt is er een keuze gemaakt voor de diverse speeltoestellen.

Voor Don Sarto mochten wij de speelplaats voor de onderbouw volledig opnieuw inrichten

Veel gestelde vragen

Zitten er kosten verbonden aan het maken van een 3D ontwerp?

Al onze ontwerpen worden op maat gemaakt. Dit kost bij ieder ontwerp tijd, waardoor wij hiervoor een vergoeding vragen. De hoogte van de vergoeding kan per ontwerp verschillen. Indien DEUVIE na het ontwerp de opdracht mag realiseren, zullen de kosten van het ontwerp weer deels in mindering worden gebracht.

Hoe wordt een ontwerp gemaakt?

Ons eerste ontwerp is altijd een mooi schetsontwerp. Dit wordt dan aan u voorgelegd, zodat we er samen naar kunnen kijken en eventuele verbeteringen kunnen doorvoeren. Indien het schetsontwerp akkoord is, volgt het digitale ontwerp. We zetten het schetsontwerp om in een levensechte 3D-presentatie. Mocht u nog een stapje verder willen gaan, dan kan de presentatie ook in de vorm van een film worden gemaakt. Hiermee kunt u dan digitaal door uw ontwerp heen lopen.

Zijn de sport- en speeltoestellen van DEUVIE altijd veilig?

Onze toestellen worden altijd gebouwd en gekeurd volgens het WAS. Daarmee voldoen ze aan de strenge veiligheidseisen van de Nederlandse wet. Een toestel of speelomgeving van DEUVIE is dus altijd veilig.

Wat is de levertijd van de sport- speeltoestellen?

Er zijn veel factoren die de levertijd kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van het project, de beschikbaarheid van de benodigde materialen, het eventueel afbreken van oude constructies. Deze factoren zijn bij ieder project anders. Daarom bekijken we per project de levertijd. Afhankelijk van de specifieke omstandigheden van uw project, zullen we u een realistische levertijd voorspiegelen.

Wat zijn de prijzen van de sport- en speeltoestellen?

Onze prijzen zijn niet terug te vinden op de website, omdat wij niet met standaard producten werken maar met maatwerk. Onze sporttoestellen, speeltoestellen en speelomgevingen worden aangepast aan de unieke wensen en eisen van iedere klant. Daarom kan de prijs van een toestel ook iedere keer anders zijn. Natuurlijk maken we graag een offerte voor u. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Welke garantietermijn is van toepassing op de speeltoestellen?

Bij onze speeltoestellen geven wij garantie op: - Houtrot DEUVIE (Robinia hardhout) = 8 jaar - Op fabricage en/of constructiefouten = 1 jaar - Toebehoren = 1 jaar Hout dat binnen 8 jaar (DEUVIE) rot is, wordt kosteloos door de fabrikant vervangen. In het eerste jaar worden de geconstateerde fabricage en/of constructiefouten door de fabrikant kosteloos hersteld. Hetzelfde geldt voor het toebehoren.

Is het mogelijk om de sport- en speeltoestellen zelf te plaatsen?

Het correct plaatsen van sport- en speeltoestellen vereist specifieke vakkennis en ervaring. Daarom voeren wij dit altijd zelf uit, eventueel met behulp van gespecialiseerde partners. In overleg kan natuurlijk wel worden besproken hoe u bij de plaatsing kunt helpen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een sport- of speeltoestel?

De benodigde ruimte voor een toestel bestaat allereerst uit het oppervlakte dat het speeltoestel zelf in beslag neemt. Daarnaast is er ook nog sprake van een benodigde vrije ruimte rondom het toestel. De ruimte die nodig is, is afhankelijk van de hoogte van het speeltoestel en of er sprake is van een zogenaamde "gedwongen beweging". Wij informeren u graag over de ruimte die uw speeltoestel nodig heeft.

Wat is een obstakel in de valruimte?

Een obstakel in de valruimte is een object waar kinderen op kunnen vallen. Deze objecten bevinden zich in de ruimte waar een kind volgens de wet kan vallen als hij van het speeltoestel afvalt. Onder een obstakel valt alles wat niet tot de valondergrond behoord.

Mag een toestel op iedere ondergrond geplaatst worden?

In Nederland onderscheiden we een aantal verschillende valhoogtes. Zo mag een toestel met een valhoogte van minder dan 60 cm op iedere ondergrond geplaatst worden. Toestellen met een valhoogte tot 150 cm mogen op gras geplaatst worden. Toestellen met een valhoogte van tussen de 150 en300 cm. mogen enkel op een gekeurde valondergrond met een daartoe gekeurde valhoogte geplaatst worden. Een toestel met een valhoogte van meer dan 300 cm. moet volledig omsloten zijn.

Welke soorten valondergronden zijn er?

Valondergronden zijn er in vele soorten en maten. Sommigen ondergronden zijn gekeurd voor een bepaalde vaste valhoogte. Andere valondergronden dien op locatie gekeurd te worden middels een HIC meting. We onderscheiden de volgende valondergronden: - Zand - Houtsnippers - Schors - Gietvloeren - Kunstgras - Rubber tegel vloeren Per project wordt bekeken welke valondergrond vereist en geschikt is.

Moet een valondergrond gekeurd zijn?

Je moet kunnen laten zien dat de valondergrond voldoende is voor de valhoogte van het toestel. Een gecertificeerde valondergrond laat dat zien middels het certificaat.

Wat is het verschil tussen een veiligheidsinspectie en een keuring?

Een keuring wordt uitgevoerd op het moment dat een toestel voor het eerst wordt gebouwd. Een keuring mag ook alleen uitgevoerd worden door een aangewezen, onafhankelijke keuringsinstantie (AKI). Een veiligheidsinspectie vind pas ná de ingebruikname van het toestel plaats. Er zijn verschillende soorten inspecties. Zo zijn er kleine, simpele inspecties die u zelf op regelmatige basis kunt uitvoeren. Daarnaast dient er op jaarlijkse basis een professionele inspectie uitgevoerd te worden. DEUVIE heeft gecertificeerde specialisten in dienst die deze grote inspectie voor u uit kunnen voeren.

Aan welke wetgeving moeten de speeltoestellen voldoen?

Speeltoestellen in Nederland moeten voldoen aan de "Wet Attracties en Speeltoestellen", kort gezegd de WAS. Als leidraad voor de WAS gelden de NEN EN normen 1176 en 177 voor speeltoestellen en valondergronden.

Welke houtsoorten worden gebruikt voor de sport- en speeltoestellen?

Enkel de meest duurzame, milieuvriendelijke houtsoorten worden gebruikt in onze sporttoestellen, speeltoestellen en speelomgevingen. Wij gebruiken hoofdzakelijk Kastanje, Eiken en Robinia hout. Deze drie houtsoorten zijn afkomstig uit duurzaam beheerde, Europese bossen. Bovendien zijn het stuk voor stuk kwalitatief hoogwaardige houtsoorten met een prachtig, natuurlijk uiterlijk.

Kies hier jouw branche

Branches
Recreatie
Branches
Gemeente
Branches
Kinderdagverblijf

Een groen speelplein

Tussen alle lessen door even het hoofd leeg maken door lekker buiten te gaan spelen en ravotten. Dat is waar een schoolplein voor bestemd is.

Bij DEUVIE geloven we in een groen speelplein. Geen strakke, grijze ruimte vol tegels maar een natuurlijk ingerichte ruimte vol groen en andere natuurlijke materialen. Samen met u maken we een uniek ontwerp en vullen het plein op een duurzame manier in. Planten, bloemen, bomen, hout en rotsblokken zetten de toon. Elk hoekje van het plein is anders en krijgt een eigen verhaal.

Een groen plein is niet alleen mooi om te zien. Het brengt meerdere voordelen met zich mee. Uit onderzoek blijkt dat een groen schoolplein samenspel stimuleert en pestgedrag terugdringt. Kortom: een gezonde omgeving die het speelplezier en de ontwikkeling van kinderen bevordert.

Een schoolplein voor iedereen

DEUVIE creëert een groen speelplein voor kinderen van alle leeftijden. We richten ons niet op één specifieke leeftijdsgroep, maar ontwikkelen pleinen waarin diverse leeftijden tegelijk kunnen spelen.

Elke leeftijdsgroep speelt op een andere manier. De allerkleinsten hebben baat bij toegankelijke toestellen en een omgeving waarin zij hun creativiteit kwijt kunnen. De wat oudere kinderen zijn hebben meer aan uitdagende toestellen.

Heeft uw school een plein waar meerdere leeftijdsgroepen gebruik van maken? Dan delen we de beschikbare ruimte in verschillende ‘speeleilandjes’ in. Elk eiland staat voor een andere soort spel. Wij matchen de ruimte met de juiste toestellen en creëren voor elke leeftijd een speelomgeving.

Schoolplein ideeën

Een groen schoolplein is meer dan alleen een ruimte om te spelen. Er valt ook van alles te leren! Denk aan de beestjes en planten die er leven. Elk seizoen is er wat nieuws te zien. Van bloemen in de lente tot paddenstoelen in de herfst. En wat dacht u van een reken- of taalles in de buitenlucht? Het integreren van een lesprogramma in de buitenlucht is absoluut mogelijk. We houden daar in de ontwerpfase al rekening mee.

Een andere mogelijkheid is het aanleggen van een moestuintje om kinderen te leren om voor planten te zorgen. Betrek ze daarnaast in het onderhoud van het groene schoolplein. Zo houd je het plein in topconditie.

Wilt u nog een stapje verder gaan? Dan realiseren we voor u een heus buitenklaslokaal. Daarmee kunt u zowel bij goed als bij slecht weer buiten lesgeven.

Buiten zijn stimuleert de hersenen, bevordert creativiteit en biedt kinderen de kans om op een andere manier te leren. Maak van een groen schoolplein een aanvulling op het klaslokaal.

Team DEUVIE zoekt versterking!
Ook werken aan de gaafste, duurzame speeltoestellen en speelomgevingen? Dat kan! We hebben namelijk diverse vacatures open staan. Wij horen graag van je!
Passie voor kwaliteit
100% duurzaam hout
Gespecialiseerd in maatwerk