Groen kinderdagverblijf: onbezorgd buitenspelen

In de huidige maatschappij komt het steeds vaker voor dat in een gezin beide ouders een fulltimebaan hebben. Het kinderdagverblijf is dan ook onmisbaar geworden.

Natuurlijk is het belangrijk dat een kind ook buiten school in een prettige, veilige omgeving is. Een verblijf waar het kind niet alleen binnen, maar ook buiten heerlijk kan spelen.

DEUVIE is gespecialiseerd in het realiseren van groene kinderdagverblijven. We maken losse speeltoestellen, groot en klein of nemen de volledige inrichting van uw terrein voor onze rekening. Met veel aandacht voor kwaliteit en natuur, toveren wij uw kinderdagverblijf om in een waar paradijs.

Maatwerk op basis van uw wensen
Één partner voor uw gehele project
Alleen duurzaam geoogst hout
Kwaliteit door vakmanschap

Groen kinderdagverblijf | DEUVIE

De start van een groen kinderdagverblijf

DEUVIE begint ieder project graag met een goed gesprek. We werken immers niet vanuit een standaard catalogus: ieder project is uniek.

Wij beginnen altijd bij het inventariseren van uw wensen. Hoe ziet uw kinderdagverblijf eruit? Wat is de visie achter uw bedrijf? En wat zijn voor u de belangrijkste aspecten van de nieuwe speelomgeving?

Aan de hand van deze informatie maken wij graag een advies en ontwerp voor u op maat!

Veiligheid kinderdagopvang

Onze ervaren timmermannen maken handmatig alle speeltoestellen, waarbij ze scherp op kwaliteit letten en ieder toestel inspecteren voordat het onze fabriek verlaat. U hoeft zich daardoor geen zorgen te maken over de veiligheid van de kinderen.

Bij DEUVIE gebruiken we enkel duurzame materialen. Al ons hout komt uit verantwoord beheerde bossen en heeft een rustieke, natuurlijke uitstraling.

Van toestel tot totaalaanbod

Net als bij onze producten, is ook het aanbod van onze diensten altijd maatwerk.

We leveren indien gewenst een los toestel – zoals een klimrek voor kinderen – maar verzorgen ook graag het gehele project voor u.

U bepaalt waarbij wij u ondersteunen. Daarbij gaan we geen uitdaging uit de weg. Van het slopen en afvoeren van oude toestellen tot het volledig uitvoeren van het grondwerk en de inspecties achteraf.

Teun Timmermans - Projectmanager
Oriënterend gesprek? Dat kan. Vrijblijvend en kosteloos. Ik kom graag met u in contact. Samen bekijken we of uw wensen aansluiten op onze mogelijkheden.
Teun Timmermans
Projectmanager

Wij helpen u graag

Het realiseren van een groen kinderdagverblijf is een prachtig proces. Daarbij krijgt creativiteit alle ruimte en verliezen wij kwaliteit en duurzaamheid nooit uit het oog! Benieuwd of u en DEUVIE een match zijn? Neem dan contact met ons op!

In het prachtige speelpark in Beesel keer je voor even terug naar de Middeleeuwen!

In opdracht van de gemeente Deurne en de werkgroep in Vlierden, mochten wij aan de slag voor het neerzetten van een mooi en duurzaam speelveld.

Voor Kinderopvang Kindertuin mochten wij de nieuwe locatie voorzien van een speelse butienruimte

Voor Basisschool de Spoorzoeker mochten wij meedenken om uitdagend en klimaat adaptief schoolplein te ontwerpen

Voor KDV Bert en Ernie hebben wij de complete buitenruime om ogen turnen tot een uitnodigende speelplaats.

De Prinsenstichting in Purmerend wilde de buitenruimte van één van haar vestigingen compleet vernieuwen. Van grondwerk tot speeltoestellen: alles ging op de schop. Een uitdaging die wij maar wat graag aangingen! Een belangrijk aandachtspunt was het zó inrichten van de ruimte, dat deze inclusief en toegankelijk is voor alle cliënten van de Prinsenstichting. Met die gedachte als leidraad, ontwierpen wij een groene oase waarin iedereen kan spelen, leren en ontdekken. DEUVIE verzorgde het complete project, van ontwerp tot oplevering en nazorg. Een resultaat waar we enorm trots op zijn!

Binnen de gemeente Deurne mochten wij de speelplek het Tasveld realiseren. Samen met de buurt is er een keuze gemaakt voor de diverse speeltoestellen.

Voor Don Sarto mochten wij de speelplaats voor de onderbouw volledig opnieuw inrichten

Veel gestelde vragen

Zitten er kosten verbonden aan het maken van een 3D ontwerp?

Al onze ontwerpen worden op maat gemaakt. Dit kost bij ieder ontwerp tijd, waardoor wij hiervoor een vergoeding vragen. De hoogte van de vergoeding kan per ontwerp verschillen. Indien DEUVIE na het ontwerp de opdracht mag realiseren, zullen de kosten van het ontwerp weer deels in mindering worden gebracht.

Hoe wordt een ontwerp gemaakt?

Ons eerste ontwerp is altijd een mooi schetsontwerp. Dit wordt dan aan u voorgelegd, zodat we er samen naar kunnen kijken en eventuele verbeteringen kunnen doorvoeren. Indien het schetsontwerp akkoord is, volgt het digitale ontwerp. We zetten het schetsontwerp om in een levensechte 3D-presentatie. Mocht u nog een stapje verder willen gaan, dan kan de presentatie ook in de vorm van een film worden gemaakt. Hiermee kunt u dan digitaal door uw ontwerp heen lopen.

Welke houtsoorten worden gebruikt voor de sport- en speeltoestellen?

Enkel de meest duurzame, milieuvriendelijke houtsoorten worden gebruikt in onze sporttoestellen, speeltoestellen en speelomgevingen. Wij gebruiken hoofdzakelijk Kastanje, Eiken en Robinia hout. Deze drie houtsoorten zijn afkomstig uit duurzaam beheerde, Europese bossen. Bovendien zijn het stuk voor stuk kwalitatief hoogwaardige houtsoorten met een prachtig, natuurlijk uiterlijk.

Zijn de sport- en speeltoestellen van DEUVIE altijd veilig?

Onze toestellen worden altijd gebouwd en gekeurd volgens het WAS. Daarmee voldoen ze aan de strenge veiligheidseisen van de Nederlandse wet. Een toestel of speelomgeving van DEUVIE is dus altijd veilig.

Wat is de levertijd van de sport- speeltoestellen?

Er zijn veel factoren die de levertijd kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van het project, de beschikbaarheid van de benodigde materialen, het eventueel afbreken van oude constructies. Deze factoren zijn bij ieder project anders. Daarom bekijken we per project de levertijd. Afhankelijk van de specifieke omstandigheden van uw project, zullen we u een realistische levertijd voorspiegelen.

Wat zijn de prijzen van de sport- en speeltoestellen?

Onze prijzen zijn niet terug te vinden op de website, omdat wij niet met standaard producten werken maar met maatwerk. Onze sporttoestellen, speeltoestellen en speelomgevingen worden aangepast aan de unieke wensen en eisen van iedere klant. Daarom kan de prijs van een toestel ook iedere keer anders zijn. Natuurlijk maken we graag een offerte voor u. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Welke garantietermijn is van toepassing op de speeltoestellen?

Bij onze speeltoestellen geven wij garantie op: - Houtrot DEUVIE (Robinia hardhout) = 8 jaar - Op fabricage en/of constructiefouten = 1 jaar - Toebehoren = 1 jaar Hout dat binnen 8 jaar (DEUVIE) rot is, wordt kosteloos door de fabrikant vervangen. In het eerste jaar worden de geconstateerde fabricage en/of constructiefouten door de fabrikant kosteloos hersteld. Hetzelfde geldt voor het toebehoren.

Is het mogelijk om de sport- en speeltoestellen zelf te plaatsen?

Het correct plaatsen van sport- en speeltoestellen vereist specifieke vakkennis en ervaring. Daarom voeren wij dit altijd zelf uit, eventueel met behulp van gespecialiseerde partners. In overleg kan natuurlijk wel worden besproken hoe u bij de plaatsing kunt helpen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een sport- of speeltoestel?

De benodigde ruimte voor een toestel bestaat allereerst uit het oppervlakte dat het speeltoestel zelf in beslag neemt. Daarnaast is er ook nog sprake van een benodigde vrije ruimte rondom het toestel. De ruimte die nodig is, is afhankelijk van de hoogte van het speeltoestel en of er sprake is van een zogenaamde "gedwongen beweging". Wij informeren u graag over de ruimte die uw speeltoestel nodig heeft.

Wat is een obstakel in de valruimte?

Een obstakel in de valruimte is een object waar kinderen op kunnen vallen. Deze objecten bevinden zich in de ruimte waar een kind volgens de wet kan vallen als hij van het speeltoestel afvalt. Onder een obstakel valt alles wat niet tot de valondergrond behoord.

Mag een toestel op iedere ondergrond geplaatst worden?

In Nederland onderscheiden we een aantal verschillende valhoogtes. Zo mag een toestel met een valhoogte van minder dan 60 cm op iedere ondergrond geplaatst worden. Toestellen met een valhoogte tot 150 cm mogen op gras geplaatst worden. Toestellen met een valhoogte van tussen de 150 en300 cm. mogen enkel op een gekeurde valondergrond met een daartoe gekeurde valhoogte geplaatst worden. Een toestel met een valhoogte van meer dan 300 cm. moet volledig omsloten zijn.

Welke soorten valondergronden zijn er?

Valondergronden zijn er in vele soorten en maten. Sommigen ondergronden zijn gekeurd voor een bepaalde vaste valhoogte. Andere valondergronden dien op locatie gekeurd te worden middels een HIC meting. We onderscheiden de volgende valondergronden: - Zand - Houtsnippers - Schors - Gietvloeren - Kunstgras - Rubber tegel vloeren Per project wordt bekeken welke valondergrond vereist en geschikt is.

Moet een valondergrond gekeurd zijn?

Je moet kunnen laten zien dat de valondergrond voldoende is voor de valhoogte van het toestel. Een gecertificeerde valondergrond laat dat zien middels het certificaat.

Wat is het verschil tussen een veiligheidsinspectie en een keuring?

Een keuring wordt uitgevoerd op het moment dat een toestel voor het eerst wordt gebouwd. Een keuring mag ook alleen uitgevoerd worden door een aangewezen, onafhankelijke keuringsinstantie (AKI). Een veiligheidsinspectie vind pas ná de ingebruikname van het toestel plaats. Er zijn verschillende soorten inspecties. Zo zijn er kleine, simpele inspecties die u zelf op regelmatige basis kunt uitvoeren. Daarnaast dient er op jaarlijkse basis een professionele inspectie uitgevoerd te worden. DEUVIE heeft gecertificeerde specialisten in dienst die deze grote inspectie voor u uit kunnen voeren.

Aan welke wetgeving moeten de speeltoestellen voldoen?

Speeltoestellen in Nederland moeten voldoen aan de "Wet Attracties en Speeltoestellen", kort gezegd de WAS. Als leidraad voor de WAS gelden de NEN EN normen 1176 en 177 voor speeltoestellen en valondergronden.

Kies hier jouw branche

Branches
Recreatie
Branches
Onderwijs
Branches
Gemeente

Agrarisch kinderdagverblijf

Even heerlijk het hoofd buiten leeg maken door buiten te gaan spelen en ravotten. Het is één van de kenmerkende eigenschappen van een agrarisch kinderdagverblijf. Een kinderopvang waar het omgaan met dieren en het buiten zijn een centrale rol innemen in de dagelijkse gang van zaken.

Bij DEUVIE zijn we er om samen met u te kijken hoe u het buiten spelen en leren optimaal in elkaar kunt laten overgaan. Niet alleen door passende speeltoestellen, maar ook door ruimtelijke inrichting.

We geven uw kinderdagverblijf ook graag een uniek gezicht, door een stukje thematisering. De hele inrichting en aankleding krijgt één centraal thema, waardoor het voor de kinderen nóg meer beleving krijgt.

DEUVIE is gespecialiseerd in het aanleggen van speelruimtes speciaal voor agrarische kinderdagverblijven. Wij bespreken graag met u de wensen en eisen van uw project en maken voor u een advies en ontwerp op maat.

Inrichtingselementen die passen bij een groen kinderdagverblijf

Bij DEUVIE creëren we leuke, veilige en uitdagende speelplekken voor alle leeftijden. Voor de allerjongsten onder ons zijn dat andere uitdagingen dan voor de oudere kinderen. Omdat we vrijwel altijd maatwerk leveren, kunnen we ieder project ook aanpassen op de kinderen die uiteindelijk gebruik maken van een groen kinderdagverblijf.

Geen groep kinderen is zo fantasierijk als de allerjongste kinderen. Zij hebben als geen ander het vermogen om een verhaal te creëren bij dingen die door ons helemaal niet als speelobject worden gezien.

Bij het prikkelen van de fantasie en het uitdagen van deze kinderen, zijn inrichtingselementen – ook wel speelaanleidingen genoemd – onmisbaar. Bij een groter speeltoestel zoals bijvoorbeeld een schommel, staat al vast hoe er mee gespeeld dient te worden. Bij inrichtingselementen mogen de kinderen dit echter volledig zelf interpreteren.

Bij inrichtingselementen kunt u bijvoorbeeld denken aan een natuurlijk rotsblok of een grote boomstam. Voor ons gewone objecten, maar in de fantasie van kinderen zomaar een oven of een stoer zee schip!

Met inrichtingselementen maakt DEUVIE de speelomgeving van uw kinderdagverblijf uniek en écht compleet.

Spelenderwijs leren op een groen kinderdagverblijf

De buitenruimte is in eerste instantie een plek voor kinderen om te spelen en ravotten. Lekker jezelf uitkuren en de overtollige energie kwijtraken. Maar spelen kan ook perfect gecombineerd worden met leren. Spelenderwijs leren gaat vaak vanzelf en is bovendien veel leuker dan “gewoon” leren.

Speeltoestellen en speelomgevingen zitten van nature al vol met nuttige lessen. Al spelend verbeteren kinderen hun motorische vaardigheden en ontdekken ze de grenzen en mogelijkheden van wat ze fysiek kunnen. Bij DEUVIE gaan we echter graag nog een stapje verder.

Samen met u bedenken we graag hoe we bepaalde leermomenten in de buitenruimte van uw kinderdagverblijf kunnen verwerken. Indien u over een agrarisch kinderdagverblijf beschikt, kijken we hoe we de aanwezige dieren in het plan kunnen betrekken. Er is niks zo leuk voor kinderen als het verzorgen van dieren. En ze leren er ook nog een hoop van!

Een andere optie is het aanleggen van een moestuintje of andere groene zones, om de kinderen te leren om gaan met de natuur. U kunt ze zelfs leren koken met de opbrengsten uit uw tuin!

DEUVIE kijkt naar de ruimte die u beschikbaar heeft en maakt hiervoor een plan op maat. Indien gewenst nemen wij de gehele inrichting van de buitenruimte op ons. Met een groen kinderdagverblijf van DEUVIE onderscheid u zich pas écht.

Team DEUVIE zoekt versterking!
Ook werken aan de gaafste, duurzame speeltoestellen en speelomgevingen? Dat kan! We hebben namelijk diverse vacatures open staan. Wij horen graag van je!
Passie voor kwaliteit
100% duurzaam hout
Gespecialiseerd in maatwerk