Een natuurlijke speeltuin voor uw recreatiebedrijf

Bent u op zoek naar een houten speeltoestel waarmee uw camping boven alle anderen uitsteekt? Wilt u een grote buitenspeeltuin laten bouwen om nog meer gasten naar uw restaurant te trekken? Of bent u van plan het complete recreatieterrein om te laten bouwen naar een waar paradijs voor kinderen? Wat uw plannen ook zijn, wij realiseren unieke, natuurlijke speeltuinen voor elk recreatiebedrijf.

We beginnen bij uw ideeën. Die vormen het fundament voor de speelomgeving. Vervolgens inventariseren we alle wensen en eisen. Op basis daarvan komen wij met een passend voorstel. We hebben een hoop kennis op het gebied van spelen en veiligheid én denken altijd creatief met u mee om net dat stapje extra te zetten. Soms zijn het net die kleine extra’s die iets uniek maken. In een ander geval draait het juist om uitpakken! Dan nemen we het complete recreatieterrein onder handen waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en ouders heerlijk relaxen. Kortom: wij gaan geen uitdaging uit de weg.

Maatwerk op basis van uw wensen
Één partner voor uw gehele project
Alleen duurzaam geoogst hout
Kwaliteit door vakmanschap

Een speeltoestel op maat

Elk project, groot of klein, begint bij een goed gesprek. Maatwerk is ons specialisme, wij hebben dus geen standaard catalogus met prijslijst. We beginnen bij uw wensen. Hoe ziet het project eruit? Wat zijn voor u belangrijke aandachtspunten? Wat is uw visie achter de nieuwe speelomgeving? Al deze informatie verzamelen wij. Vervolgens gaan we aan de slag met een verrassend ontwerp.

Kwaliteit en veiligheid

U wilt dat bezoekers zorgeloos hun kinderen achter kunnen laten in de natuurlijke speeltuin. Logisch. Kwaliteit en veiligheid staat voorop. Ook bij ons. In onze eigen werkplaats worden de speeltoestellen handmatig vervaardigd door onze kundige timmermannen. Onze medewerkers zijn opgeleid en gecertificeerd, waardoor ze ook de plaatsing en inspectie van alle toestellen uit kunnen voeren. U bent verzekerd van een speelomgeving van de hoogst mogelijke kwaliteit, die aan alle wetten en eisen voldoet.

Natuurlijke speeltoestellen | Deuvie

Het totaalpakket voor uw recreatiebedrijf

Wij kijken verder dan alleen het leveren van speeltoestellen. Indien gewenst begeleiden en realiseren we het complete project. Van ontwerp tot realisatie. Van de sloop van het oude terrein tot nieuw grondwerk, groen en speeltoestellen. Bij ons heeft u altijd één contactpersoon. Geen helpdesk of lange wachttijden, maar direct contact met de juiste persoon.

Teun Timmermans - Projectmanager
Wij staan altijd open voor een oriënterend gesprek. Uiteraard vrijblijvend en kosteloos! Ik kom graag met u in contact om te ontdekken of uw wensen aansluiten op onze mogelijkheden!
Teun Timmermans
Projectmanager

Wij helpen u graag!

Het realiseren van een nieuwe speelomgeving is een prachtig proces. Daarbij krijgt creativiteit alle ruimte en verliezen wij kwaliteit en duurzaamheid nooit uit het oog! Benieuwd of u en DEUVIE een match zijn? Neem dan contact met ons op!

Voor Kinderopvang Kindertuin mochten wij de nieuwe locatie voorzien van een speelse butienruimte

Voor Basisschool de Spoorzoeker mochten wij meedenken om uitdagend en klimaat adaptief schoolplein te ontwerpen

Voor KDV Bert en Ernie hebben wij de complete buitenruime om ogen turnen tot een uitnodigende speelplaats.

De Prinsenstichting in Purmerend wilde de buitenruimte van één van haar vestigingen compleet vernieuwen. Van grondwerk tot speeltoestellen: alles ging op de schop. Een uitdaging die wij maar wat graag aangingen! Een belangrijk aandachtspunt was het zó inrichten van de ruimte, dat deze inclusief en toegankelijk is voor alle cliënten van de Prinsenstichting. Met die gedachte als leidraad, ontwierpen wij een groene oase waarin iedereen kan spelen, leren en ontdekken. DEUVIE verzorgde het complete project, van ontwerp tot oplevering en nazorg. Een resultaat waar we enorm trots op zijn!

Bij Landal de Vers mochten wij de speelrotondes inrichten. Het draait om het aanbieden van zoveel mogelijk speelelementen en dat in een beperkte ruimte. Die uitdaging gaan we graag aan!

Binnen de gemeente Deurne mochten wij de speelplek het Tasveld realiseren. Samen met de buurt is er een keuze gemaakt voor de diverse speeltoestellen.

Voor Don Sarto mochten wij de speelplaats voor de onderbouw volledig opnieuw inrichten

Voor Basisschool de Wouter mochten wij de inrichting van het speelterrein verzorgen. Met het Thema 'de Peel' zijn wij natuurlijk wel bekend.

Veel gestelde vragen

Zitten er kosten verbonden aan het maken van een 3D ontwerp?

Al onze ontwerpen worden op maat gemaakt. Dit kost bij ieder ontwerp tijd, waardoor wij hiervoor een vergoeding vragen. De hoogte van de vergoeding kan per ontwerp verschillen. Indien DEUVIE na het ontwerp de opdracht mag realiseren, zullen de kosten van het ontwerp weer deels in mindering worden gebracht.

Hoe wordt een ontwerp gemaakt?

Ons eerste ontwerp is altijd een mooi schetsontwerp. Dit wordt dan aan u voorgelegd, zodat we er samen naar kunnen kijken en eventuele verbeteringen kunnen doorvoeren. Indien het schetsontwerp akkoord is, volgt het digitale ontwerp. We zetten het schetsontwerp om in een levensechte 3D-presentatie. Mocht u nog een stapje verder willen gaan, dan kan de presentatie ook in de vorm van een film worden gemaakt. Hiermee kunt u dan digitaal door uw ontwerp heen lopen.

Welke houtsoorten worden gebruikt voor de sport- en speeltoestellen?

Enkel de meest duurzame, milieuvriendelijke houtsoorten worden gebruikt in onze sporttoestellen, speeltoestellen en speelomgevingen. Wij gebruiken hoofdzakelijk Kastanje, Eiken en Robinia hout. Deze drie houtsoorten zijn afkomstig uit duurzaam beheerde, Europese bossen. Bovendien zijn het stuk voor stuk kwalitatief hoogwaardige houtsoorten met een prachtig, natuurlijk uiterlijk.

Zijn de sport- en speeltoestellen van DEUVIE altijd veilig?

Onze toestellen worden altijd gebouwd en gekeurd volgens het WAS. Daarmee voldoen ze aan de strenge veiligheidseisen van de Nederlandse wet. Een toestel of speelomgeving van DEUVIE is dus altijd veilig.

Wat is de levertijd van de sport- speeltoestellen?

Er zijn veel factoren die de levertijd kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van het project, de beschikbaarheid van de benodigde materialen, het eventueel afbreken van oude constructies. Deze factoren zijn bij ieder project anders. Daarom bekijken we per project de levertijd. Afhankelijk van de specifieke omstandigheden van uw project, zullen we u een realistische levertijd voorspiegelen.

Wat zijn de prijzen van de sport- en speeltoestellen?

Onze prijzen zijn niet terug te vinden op de website, omdat wij niet met standaard producten werken maar met maatwerk. Onze sporttoestellen, speeltoestellen en speelomgevingen worden aangepast aan de unieke wensen en eisen van iedere klant. Daarom kan de prijs van een toestel ook iedere keer anders zijn. Natuurlijk maken we graag een offerte voor u. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Welke garantietermijn is van toepassing op de speeltoestellen?

Bij onze speeltoestellen geven wij garantie op: - Houtrot DEUVIE (Robinia hardhout) = 8 jaar - Op fabricage en/of constructiefouten = 1 jaar - Toebehoren = 1 jaar Hout dat binnen 8 jaar (DEUVIE) rot is, wordt kosteloos door de fabrikant vervangen. In het eerste jaar worden de geconstateerde fabricage en/of constructiefouten door de fabrikant kosteloos hersteld. Hetzelfde geldt voor het toebehoren.

Is het mogelijk om de sport- en speeltoestellen zelf te plaatsen?

Het correct plaatsen van sport- en speeltoestellen vereist specifieke vakkennis en ervaring. Daarom voeren wij dit altijd zelf uit, eventueel met behulp van gespecialiseerde partners. In overleg kan natuurlijk wel worden besproken hoe u bij de plaatsing kunt helpen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een sport- of speeltoestel?

De benodigde ruimte voor een toestel bestaat allereerst uit het oppervlakte dat het speeltoestel zelf in beslag neemt. Daarnaast is er ook nog sprake van een benodigde vrije ruimte rondom het toestel. De ruimte die nodig is, is afhankelijk van de hoogte van het speeltoestel en of er sprake is van een zogenaamde "gedwongen beweging". Wij informeren u graag over de ruimte die uw speeltoestel nodig heeft.

Wat is een obstakel in de valruimte?

Een obstakel in de valruimte is een object waar kinderen op kunnen vallen. Deze objecten bevinden zich in de ruimte waar een kind volgens de wet kan vallen als hij van het speeltoestel afvalt. Onder een obstakel valt alles wat niet tot de valondergrond behoord.

Mag een toestel op iedere ondergrond geplaatst worden?

In Nederland onderscheiden we een aantal verschillende valhoogtes. Zo mag een toestel met een valhoogte van minder dan 60 cm op iedere ondergrond geplaatst worden. Toestellen met een valhoogte tot 150 cm mogen op gras geplaatst worden. Toestellen met een valhoogte van tussen de 150 en300 cm. mogen enkel op een gekeurde valondergrond met een daartoe gekeurde valhoogte geplaatst worden. Een toestel met een valhoogte van meer dan 300 cm. moet volledig omsloten zijn.

Welke soorten valondergronden zijn er?

Valondergronden zijn er in vele soorten en maten. Sommigen ondergronden zijn gekeurd voor een bepaalde vaste valhoogte. Andere valondergronden dien op locatie gekeurd te worden middels een HIC meting. We onderscheiden de volgende valondergronden: - Zand - Houtsnippers - Schors - Gietvloeren - Kunstgras - Rubber tegel vloeren Per project wordt bekeken welke valondergrond vereist en geschikt is.

Moet een valondergrond gekeurd zijn?

Je moet kunnen laten zien dat de valondergrond voldoende is voor de valhoogte van het toestel. Een gecertificeerde valondergrond laat dat zien middels het certificaat.

Wat is het verschil tussen een veiligheidsinspectie en een keuring?

Een keuring wordt uitgevoerd op het moment dat een toestel voor het eerst wordt gebouwd. Een keuring mag ook alleen uitgevoerd worden door een aangewezen, onafhankelijke keuringsinstantie (AKI). Een veiligheidsinspectie vind pas ná de ingebruikname van het toestel plaats. Er zijn verschillende soorten inspecties. Zo zijn er kleine, simpele inspecties die u zelf op regelmatige basis kunt uitvoeren. Daarnaast dient er op jaarlijkse basis een professionele inspectie uitgevoerd te worden. DEUVIE heeft gecertificeerde specialisten in dienst die deze grote inspectie voor u uit kunnen voeren.

Aan welke wetgeving moeten de speeltoestellen voldoen?

Speeltoestellen in Nederland moeten voldoen aan de "Wet Attracties en Speeltoestellen", kort gezegd de WAS. Als leidraad voor de WAS gelden de NEN EN normen 1176 en 177 voor speeltoestellen en valondergronden.

Kies hier jouw branche

Branches
Onderwijs
Branches
Gemeente
Branches
Kinderdagverblijf

Camping met speeltuin

Een ludieke en unieke speelomgeving voor de allerjongsten onder ons? Of juist wat meer uitdaging voor de wat ouderen kinderen? Wij maken unieke, natuurlijke speeltoestellen voor alle leeftijden. Of het nu gaat om een kleine speeltuin waar de kleintjes zich voor de ogen van ouders uren vermaken. Of juist een sportieve, uitdagende omgeving waarin tieners al hun energie kwijt kunnen.

Door een creatief en natuurlijk ontwerp prikkelen we de fantasie van de gasten op uw camping. Dit zorgt ervoor dat een speeltoestel of speelgebied elke dag weer het toneel is van een nieuw speelavontuur. Door een slimme combinatie van speeltoestellen en speelaanleidingen creëren we binnen elke ruimte – groot of klein – veel speelwaarde. De kinderen op de camping vervelen zich geen dag en de ouders kunnen lekker ontspannen.

Van houten speeltoestel tot speeltuininrichting

Om de perfecte speelomgeving te realiseren is maatwerk nodig. Door met een open vizier het gesprek met u aan te gaan komen we samen tot de leukste en meest creatieve ideeën. Wij hebben alle facetten in huis, zijn zeer flexibel en schakelen snel. Ook als het toch even net wat anders moet.

We bieden een veelzijdig assortiment met kleine speeltoestellen, grotere modulaire speeltoestellen of zelfs complete speelomgevingen. Ook de inrichting van het terrein rondom de speeltoestellen kunt u aan ons overlaten. Heeft u een idee voor een omgeving die u nog nergens anders heeft gezien? Geen probleem. Wij realiseren uw plannen.

Een thema voor de speelomgeving?

Daar worden wij enthousiast van! Met een thema vertelt u een verhaal, wij voeren dat verhaal door in de speelomgeving.

We realiseren een thema op twee manieren. Te beginnen met unieke speeltoestellen, volledig ontworpen binnen het thema. Daarbij kijken we niet alleen naar uiterlijk, maar ook naar functionaliteit. Vanuit het thema gaan we aan de slag om binnen deze speeltoestellen ervoor te zorgen dat er voor ieder kind wat te doen is. Denk aan speeltoestellen voor de jongste kinderen, maar ook grotere toestellen met meer uitdaging voor de oudere kinderen.

Daarnaast zorgen we ervoor dat er verschillende soorten spel mogelijk zijn binnen de speeltoestellen. Zo kan het ene kind bijvoorbeeld klimmen en klauteren in het toestel, terwijl een ander kind lekker zit te kliederen met zand en water.

Een tweede manier om het thema te realiseren is door het complete recreatieterrein aan te pakken. Ook hierin nemen we speeltoestellen mee. We toveren het gehele terrein om tot een wereld waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen.

De basis van onze speelwerelden bestaat uit het gebruik van duurzame, natuurlijke materialen. Het gebruik, van hout, rots, reliëf en groen staan centraal. Zo krijgt u een duurzaam speelterrein en de kinderen een nieuwe wereld om te ontdekken.

Team DEUVIE zoekt versterking!
Ook werken aan de gaafste, duurzame speeltoestellen en speelomgevingen? Dat kan! We hebben namelijk diverse vacatures open staan. Wij horen graag van je!
Passie voor kwaliteit
100% duurzaam hout
Gespecialiseerd in maatwerk