Inspectie van speeltoestellen | DEUVIE

Inspectie van speeltoestellen

Nederland heeft uitstekende, maar gecompliceerde wetten op het gebied van veilig spelen. Elke openbare speelomgeving in Nederland dient logischerwijs aan die wetgeving te voldoen. Onze modulaire speeltoestellen zijn allemaal gekeurd en voorzien van een certificaat.

Er is een verschil tussen de keuring en inspectie van speeltoestellen. Een keuring wordt uitgevoerd door een erkende keuringsinstantie, dit doen wij niet zelf. Voordat een project klaar is, op maat of niet, is het gekeurd. Van belang is dat u speeltoestellen regelmatig laat inspecteren. Dit doen wij wél. Alleen op die manier kunnen wij garanderen dat uw toestel in topconditie is.

Maatwerk op basis van uw wensen
Één partner voor uw gehele project
Alleen duurzaam geoogst hout
Kwaliteit door vakmanschap
Speeltoestel laten keuren | DEUVIE

Het verschil tussen keuring en inspectie van speeltoestellen

Zoals we al aangaven zijn keuring en inspectie twee verschillende zaken. Tijdens een keuring wordt een speeltoestel of -omgeving getoetst op veiligheidseisen in de wet. Die eisen staan in de WAS (Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen). De wet stelt dat speelplekken en -toestellen pas veilig zijn als ze voldoen aan de Europese norm voor speeltoestellen en bodemoppervlak (NEN-EN 1176 & 1177).

Al onze modulaire speeltoestellen voldoen aan de norm. Echter is het verplicht om bij unieke speelomgevingen of maatwerk speeltoestellen een eenmalige keuring uit te voeren. Dit doet een erkende keuringsinstantie. En dat is niet voor niets. Het is namelijk niet de bedoeling dat de slager zijn eigen vlees beoordeelt. Tijdens zo’n keuring kunnen onderdelen afgekeurd worden die we vervolgens moeten aanpassen voordat het speeltoestel in gebruik genomen kan worden. Op het moment dat een toestel voldoet aan de eisen wordt dit vastgelegd in een veiligheidscertificaat. Certificaat ontvangen? Spelen maar!

Inspecties voeren wij periodiek uit. We controleren dan of het speeltoestel of -omgeving nog steeds veilig is. We brengen de huidige staat in kaart en geven een advies over de te ondernemen acties, onderhoudswerkzaamheden en reparaties. Al deze punten vindt u vervolgens terug in het inspectierapport dat u van ons ontvangt.

Jaarlijkse inspectie van speeltoestellen | DEUVIE

Jaarlijkse inspectie van de speeltoestellen

U wilt dat kinderen altijd veilig kunnen spelen. Daarom hebben wij gecertificeerde inspecteurs in huis. Zij komen één keer per jaar langs om een veiligheidsinspectie uit te voeren. Ons advies is om minimaal één keer per jaar zo´n inspectie van de speeltoestellen te laten doen. Na verloop van tijd kunnen speeltoestellen namelijk door slijtage of veroudering een risico voor kinderen vormen. Tijdens de jaarlijkse inspectie stellen we onveiligheden op tijd vast en ondernemen we meteen actie.

Hier staat DEUVIE voor:

01.
Gespecialiseerd in uniek maatwerk.

DEUVIE is gespecialiseerd in maatwerk. Ieder project begint bij ons met een goed, vrijblijvend gesprek. Daarbij beginnen we altijd bij het inventariseren van uw wensen. Hoe ziet uw project er uit? Wat zijn voor u de belangrijkste aandachtspunten? Wat is uw visie achter de nieuwe speelomgeving? Uw input en ideeën zijn altijd de basis voor ons werk. Daarmee is iedere speelomgeving uniek en op maat voor u.

02.
Maximale kwaliteit en duurzaamheid.

De speelomgevingen van DEUVIE zijn altijd gemaakt van de beste, natuurlijke materialen. We gebruiken enkel kwalitatief hoogwaardig, Europees hout. Al ons hout draagt een FSC of PEFC certificaat, om een duurzame herkomst te garanderen. Naast de materialen, is ook de productie van hoge kwaliteit. Ieder product van DEUVIE is het gevolg van het vakwerk van onze kundige timmermannen.

03.
Het totaalpakket van DEUVIE.

Van ontwerp tot realisatie, van terreininrichting tot de keuring en inspectie achteraf: wij regelen het voor u. Wanneer DEUVIE klaar is, is uw project volledig “turn-key” opgeleverd en kunt u er direct gebruik van maken. U heeft altijd één aanspreekpunt binnen DEUVIE. Korte lijntjes zorgen voor snelle beslissingen en flexibiliteit tijdens het proces. Daarmee houdt DEUVIE samen met u de controle gedurende het gehele project!

Teun Timmermans - Projectmanager
Wij staan altijd open voor een oriënterend gesprek. Uiteraard vrijblijvend en kosteloos! Ik kom graag met u in contact om te ontdekken of uw wensen aansluiten op onze mogelijkheden!
Teun Timmermans
Projectmanager

Wij helpen u graag!

Het realiseren van een nieuwe speelomgeving is een prachtig proces. Daarbij krijgt creativiteit alle ruimte en verliezen wij kwaliteit en duurzaamheid nooit uit het oog! Benieuwd of u en DEUVIE een match zijn? Neem dan contact met ons op!

In het prachtige speelpark in Beesel keer je voor even terug naar de Middeleeuwen!

In opdracht van de gemeente Deurne en de werkgroep in Vlierden, mochten wij aan de slag voor het neerzetten van een mooi en duurzaam speelveld.

Voor Kinderopvang Kindertuin mochten wij de nieuwe locatie voorzien van een speelse butienruimte

Voor Basisschool de Spoorzoeker mochten wij meedenken om uitdagend en klimaat adaptief schoolplein te ontwerpen

Voor KDV Bert en Ernie hebben wij de complete buitenruime om ogen turnen tot een uitnodigende speelplaats.

De Prinsenstichting in Purmerend wilde de buitenruimte van één van haar vestigingen compleet vernieuwen. Van grondwerk tot speeltoestellen: alles ging op de schop. Een uitdaging die wij maar wat graag aangingen! Een belangrijk aandachtspunt was het zó inrichten van de ruimte, dat deze inclusief en toegankelijk is voor alle cliënten van de Prinsenstichting. Met die gedachte als leidraad, ontwierpen wij een groene oase waarin iedereen kan spelen, leren en ontdekken. DEUVIE verzorgde het complete project, van ontwerp tot oplevering en nazorg. Een resultaat waar we enorm trots op zijn!

Binnen de gemeente Deurne mochten wij de speelplek het Tasveld realiseren. Samen met de buurt is er een keuze gemaakt voor de diverse speeltoestellen.

Voor Don Sarto mochten wij de speelplaats voor de onderbouw volledig opnieuw inrichten

Veilig spelen op een speeltoestel van DEUVIE

Wij dragen er zorg voor dat al onze speeltoestellen voorzien zijn van een uniek en veilig ontwerp. Dit wil zeggen dat de speeltoestellen voldoen aan alle eisen die opgenomen zijn in de wet voor attractie- en speeltoestellen. We tonen dit aan door middel van een meegeleverd certificaat. Bij veilig spelen hoort ook een veilige installatie en omgeving. Ook hier houden we rekening mee. We zorgen voor een valdempende ondergrond van zand, schors, kunstgras of rubberen tegels en monteren het speeltoestel in een veilige omgeving zonder onveilige obstakels.

Team DEUVIE zoekt versterking!
Ook werken aan de gaafste, duurzame speeltoestellen en speelomgevingen? Dat kan! We hebben namelijk diverse vacatures open staan. Wij horen graag van je!
Passie voor kwaliteit
100% duurzaam hout
Gespecialiseerd in maatwerk