Certificeringen

Bij DEUVIE staat alles in het teken van kwaliteit en aandacht voor het milieu. Wij durven te beweren dat al onze toestellen kwalitatief tot de top behoren. Daarnaast kijken we bij het selecteren van onze materialen niet alleen naar de kwaliteit, maar ook naar het milieu.

DEUVIE beschikt over diverse certificeringen en kwalificaties om de aandacht voor kwaliteit en het milieu te ondersteunen.

FSC en PEFC gecertificeerd

De Forest Stewardship Council (FSC) en de Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC) zijn twee onafhankelijke organisaties die toe zien op het duurzaam beheer van bossen wereldwijd. Hout dat FSC of PEFC gecertificeerd is, komt uit een bos dat op een aantoonbaar milieuvriendelijke manier beheerd wordt. Het oogsten van het hout gebeurt op een doordachte en verantwoorde manier. Het bos krijgt alle ruimte om de geoogste bomen op een natuurlijke manier te vervangen door nieuwe bomen. Zo blijft het bos behouden en wordt het een onuitputtelijke bron van hout. Naast de aandacht voor het bos, kijken FSC en PEFC ook naar de dieren in het bos en de mensen die in en om het bos leven. Kwetsbare dieren worden beschermd en lokale bewoners worden actief betrokken bij het beheer van het bos.

DEUVIE gebruikt enkel hout dat een FSC of PEFC certificaat draagt.

Bekijk hier de FSC en PEFC certificaten van ons moederbedrijf, Houtverwerkingsindustrie Fransen BV:

  • FSC certificaat
  • PEFC certificaat

Meer weten over FSC en PEFC? Bekijk dan de website van beide organisaties:

Gecertificeerde speeltoestellen

In de Nederlandse wet, het WAS, is vastgelegd dat speeltoestellen welke in de openbare ruimte worden geplaatst moeten voldoen aan diverse eisen. Het bewijs dat het speeltoestel aan deze eisen voldoet is vastgelegd in een certificaat. In Nederland onderscheiden we twee soorten certificaten. Het eerste certificaat is een typecertificaat en het tweede certificaat is een stukscertificaat. Een certificaat mag alleen afgegeven worden door een daartoe aangewezen keuringsinstantie, ook wel AKI genoemd. Bij DEUVIE maken we gebruik van beide vormen van certificeren.

De typecertificaten van DEUVIE.

Bij DEUVIE hebben we een basislijn speeltoestellen, waar alle vormen van spelen in terug te vinden zijn. Deze speeltoestellen worden door ons in series geproduceerd. Dit houdt in dat deze speeltoestellen iedere keer op exact dezelfde wijze worden gemaakt. Wijken we af van de exacte maatvoering of uitvoering van het toestel (wat gezien ons specialisme in maatwerk wel voorkomt), dan is het typecertificaat niet meer geldig. Het toestel wordt dan opnieuw gekeurd en krijgt een stukscertificaat.

De stukscertificaten van DEUVIE

DEUVIE maakt ook veel speeltoestellen en speelomgevingen op maat. Zodra speeltoestellen uniek en op maat voor u gebouwd worden, betekent dit dat er op locatie een stukkeuring uitgevoerd zal worden door een AKI. Voor een stukkeuring gelden verder dezelfde eisen en regels als waar een typegecertificeerd toestel aan dient te voldoen. Echter, bij de stukkeuring geld de keuring enkel en alleen voor het toestel in kwestie. Deze keuring kan niet voor andere toestellen gebruikt worden. Ieder maatwerk toestel wordt dus apart gekeurd. Nadat de keuring op locatie is uitgevoerd wordt er een stukscertifcaat afgegeven en is het toestel goedgekeurd volgens het WAS.

Altijd een gecertificeerd toestel bij DEUVIE

Veiligheid staat bij DEUVIEhoog in het vaandel. Daarom zorgen wij ervoor dat wanneer u een toestel koopt bij DEUVIE, deze altijd voldoet aan de geldende eisen. Het kopen van een toestel bij DEUVIE gaat altijd gepaard met een passend certificaat.

De gecertificeerde inspecteurs van DEUVIE

In Nederland is de stichting Veilig Spelen opgericht om veiligheid en kwaliteit bij speeltoestellen beter te waarborgen. De Stichting Veilig Spelen heeft als doel de kwaliteit van inspecteurs en veiligheid van speeltoestellen op openbare gelegenheden te verhogen en te toetsen. Bij DEUVIE staan wij uiteraard achter deze visie en zijn we dan ook altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid.

Om u ervan te verzekeren dat we bij DEUVIE ook de kennis en kwaliteit in huis hebben om een correcte en goede veiligheidsinspectie uit te kunnen voeren, zijn diverse van onze collega’s volledig bijgeschoold en opgeleid voor het uitvoeren van deze inspecties. Deze collega’s hebben het certificaat “Inspecteur **” behaald. De opleiding tot inspecteur ** is in Nederland de meest uitgebreide en volledige opleiding tot speeltoestellen inspecteur. Door het examen met succes af te leggen laten onze collega’s zien ook daadwerkelijk over de benodigde kennis en inzichten te beschikken. Onze inspecteurs kunt u ook terugvinden in het register op de site van stichting veilig spelen: www.stichtingveiligspelen.nl

 

Team DEUVIE zoekt versterking!
Ook werken aan de gaafste, duurzame speeltoestellen en speelomgevingen? Dat kan! We hebben namelijk diverse vacatures open staan. Wij horen graag van je!
Passie voor kwaliteit
100% duurzaam hout
Gespecialiseerd in maatwerk